Hoe zorg ik voor minder spam?

Om te beginnen met het instellen van een doorsturing moet je zijn ingelogd op DirectAdmin. De DirectAdmin-omgeving is altijd te benaderen via; https://jedomeinnaam.nl:2222

Zodra je bent ingelogd op DirectAdmin krijg je een navigatiebalk te zien. Klik op "Spamassassin instellen".

Het kan zijn dat SpamAssassin onder je account nog niet is geactiveerd. In dat geval zal je een grote groene knop zien staan met 'Spamassassin Inschakelen'. Doe dit eerst.

Je kan zelf de zwaarte instellen van de spamfilter. Elke e-mail wordt gewaardeerd op bepaalde kenmerken en krijgt punten. Hoe lager de punten staan ingesteld onder "Welke score wilt u gebruiken?", hoe meer e-mail als SPAM zal worden gemarkeerd.

Standaard raden we de volgende instellingen aan:

• Waar moet de spam heen: Gebruiker Spambox
  • Hoge score blok: Ja, 9
  • Globale drempel? Ja, laag (5.0)
  • Onderwerp herschrijven? Ja
  • Spam bezorging: Bijlagen gebruiken

Binnen SpamAssassin kan je ook een whitelist en een blacklist aanmaken. E-mailadressen op de whitelist worden altijd doorgelaten terwijl e-mailadressen op de blacklist altijd worden geblokkeerd.

Als je bijvoorbeeld alle e-mail van KeurigOnline altijd wil ontvangen vul je in bij de whitelist "*@keurigonline.nl"