Twee-factor-authenticatie (2FA)

Wat is Twee-factor-authenticatie (2FA)?

Twee-factor-authenticatie (2FA) is een extra beveiliging bovenop je gebruikersnaam en wachtwoord. Bij het inloggen moet je, naast je wachtwoord, nog iets anders invoeren om toegang te krijgen tot je account. Dit maakt het voor anderen moeilijker om toegang te krijgen, zelfs als ze je wachtwoord hebben.

De tweede stap kan bijvoorbeeld zijn:

• Een code die je via e-mail of SMS ontvangt.
  • Een app zoals Google Authenticator of Microsoft Authenticator.
  • Een hardware-token of USB-sleutel.

Hoe helpt 2FA met beveiliging?

2FA zorgt voor extra veiligheid doordat het een tweede controle toevoegt. In tegenstelling tot een wachtwoord, dat gestolen of geraden kan worden, vereist 2FA ook toegang tot je telefoon, e-mail of een ander middel. Dit maakt het voor hackers veel lastiger om in je account te komen.

Als iemand je wachtwoord heeft, bijvoorbeeld door phishing of een datalek, kunnen ze nog steeds niet inloggen zonder de tweede factor. Dit verkleint de kans op een succesvolle aanval.

Hoe gebruiken wij 2FA?

Bij KeurigOnline gebruiken we 2FA om de veiligheid van onze gebruikers te beschermen. Wanneer je inlogt, krijg je na het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord een e-mail met een eenmalige code. Deze code moet je invoeren om toegang te krijgen tot je account.