Hoe kan ik een e-mailadres aanmaken?

Om een mailadres aan te maken zal je in moeten loggen op de DirectAdmin-omgeving. Deze is te benaderen via; http://uwdomeinnaam.nl:2222 In het linker-menu moeten we eerst op zoek naar de E-mail manager en vervolgens naar de pagina 'E-mail Accounts'

Nadat we op de pagina voor de accounts zijn aangekomen kan er aan de rechterkant gekozen worden voor 'Create Account / Account aanmaken'

We krijgen nu de daadwerkelijke pagina voor ons waar we het mailaccount aanmaken. Vul bij Username/Gebruikersnaam het mailadres in die je wil, dus bijvoorbeeld 'info'. Bedenk een wachtwoord die je wil gebruiken. Optioneel kun je bij E-mail Quota een vinkje zetten bij 'Max' om de gehele schijfruimte beschikbaar te stellen voor het mailaccount. Klik vervolgens op 'Create Account/Account aanmaken'

Gelukt! Gefeliciteerd, je hebt een mailaccount aangemaakt. Deze kan je nu instellen in je mailprogramma of inzien via de webmail.