Hoe vraag ik een gratis Let's Encrypt SSL-certificaat aan?

Tegenwoordig is het steeds belangrijker om de beveiliging van je website op orde te hebben. Een SSL-certificaat is dan ook een must.

In deze handleiding ga ik je uitleggen hoe je makkelijk en snel je eigen gratis SSL-certificaat aan kunnen vragen.

Om te beginnen met het installeren van een SSL-certificaat moet je zijn ingelogd op DirectAdmin. De DirectAdmin-omgeving is altijd te benaderen via; https://jedomeinnaam.nl:2222

Zodra je bent ingelogd op DirectAdmin krijg je een navigatiebalk te zien. Klik op Accountbeheer.

Binnen Accountbeheer klik je op de optie 'SSL Certificaten'.

Je krijgt nu een flink aantal opties. Selecteer hier 'Krijg een automatisch certificaat van ACME Provider'.

In principe kan je dit alles laten staan zoals het staat. Om de aanvraag in gang te zetten klik je op 'Opslaan'. Het certificaat wordt nu op de achtergrond aangevraagd. Dit kan even duren.

Nadat de installatie is afgerond krijg je de melding dat het certificaat succesvol is opgeslagen.

Enkel in het CMS van je website zullen nog een aantal aanpassingen moeten gedaan worden voordat het groene slotje volledig actief is. Dit kun je het beste door je webdesigner laten doen.

Let op! Mocht je na het instellen van een SSL-certificaat op je website een rare witte pagina krijgen (zie voorbeeld hieronder) doorloop dan onderstaande stappen.

Ga binnen je DirectAdmin aan de rechterkant naar Accountbeheer -> Domein instellingen

Selecteer de domeinnaam waar het om gaat.

Selecteer rechtsbovenin de optie 'Stel een symlink in voor private_html'.

Je krijgt nu een pop-up, klik hier op bevestig.

Je zal nu de website weer zonder problemen naar voren moeten krijgen.