Hoe kan ik DNSSEC in- of uitschakelen?

DNSSEC (Domain Name System Security Extensions) is een beveiligingstechnologie die is ontworpen om de DNS-infrastructuur te beschermen tegen vervalsing en manipulatie. Door DNSSEC in te schakelen, worden de gegevensintegriteit en authenticiteit van DNS-antwoordberichten gegarandeerd, wat een extra beveiligingslaag toevoegt aan je domeinnaam.

Waarom DNSSEC gebruiken?

• Bescherming tegen DNS-spoofing: DNSSEC voorkomt dat aanvallers valse DNS-gegevens injecteren in de resolvers van gebruikers, wat voorkomt dat gebruikers naar frauduleuze websites worden omgeleid.
  • Versterkte gegevensintegriteit: Met DNSSEC wordt ervoor gezorgd dat de informatie die gebruikers ontvangen daadwerkelijk afkomstig is van de bedoelde DNS-server en niet is gewijzigd onderweg.

Voor het in- of uitschakelen van DNSSEC, kun je eenvoudig contact opnemen met onze helpdesk.